חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:14 זריחה: 6:06 י' בניסן התשפ"ד, 18/4/24
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

הכשרה לפסח
פינת ההלכה ומנהג


מאת: הרב יוסף שמחה גינזבורג
מדורים נוספים
שיחת השבוע 1627 - כל המדורים ברצף
מרוויחים מהכשרות ובוכים
יש חדש
האחדות הנחוצה לפני הכול
הקמת המשכן
לא יותר מדיי
קיום באמונה פשוטה
מבחן ברפא"ל
האמונה בעתיד
'בצלאל' של עצי החיים
הכשרה לפסח

שאלה: האם אפשר להכשיר משטח עבודה של שיש במטבח באמצעות 'קיטורית'?

תשובה: הכשרה צריכה להיעשות במים רותחים, ואילו ה'קיטורית' מוציאה אדי מים בלבד.

ה'פרי חדש' התיר להכשיר כלים באדי מים, אבל זאת רק אם הכלים בלעו את האיסור על-ידי אדים, על-פי הכלל "כבולעו – כן פולטו" (וגם על זה יש מפקפקים), ולא אם בלעו על-ידי מים כרגיל.

ואולם אם מכשירים בעירוי מים רותחים, כרגיל, אפשר להשתמש ב'קיטורית' כתחליף לאבן המלובנת, שנועדה להרתיח את המים בכל השטח.

יש השופכים כוהל על כל המשטח ומציתים אותו, במקום הכשרה ברותחים. אין בזה כל תועלת, כי הכוהל בוער רק מבחוץ, ואינו מוציא את הבלוע שבתוך המשטח.

שאלה: מי שיש לו תנור בעל שני תאים מופרדים, ובמשך השנה אפו חמץ באחד מהם בלבד, איך מכשירים את התא השני בפסח?

תשובה: אם שני התנורים מופרדים זה מזה כראוי (בהשגחה מוסמכת), ובתא אחד לא אפו חמץ, אפשר להכשירו לפסח בדרך קלה יותר. יש לנקותו היטב, ואז להפעיל את שני התאים לחום מרבי, עד שהתרמוסטט יעצור את המשך החימום (צריך לראות שהנורית המחווה זאת כבתה). אחר-כך יש לכסות את תא החמץ, וכן את דלתות שני התאים,  בנייר אלומיניום, ואז אפשר להשתמש בתא השני לפסח.

מקורות: ראה שו"ע אדמו"ר הזקן סי' תנא סנ"ח. כשרות ושבת במטבח המודרני עמ' קסא ואילך. שו"ת מעשה חושב ח"ה סי' יד. הגעלת כלים לפסח פ"י ס"ד וס"כ, ופי"ג סעיפים: א,תלח-תנ, וש"נ. תודה לרב לוי-יצחק הלפרין שליט"א מירושלים.


 

   
תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)